Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Koncertom u Gackom pučkom otvorenom učilištu KUU «Gacka» Ličko Lešće sinoć je svečano obilježila 30 godina kontinuiranog rada.

   

OTOČAC -  U prepunoj dvorani Učilišta u Otočcu atmosferu je već na početku programa podigla pastirska igra «Vujalica» u izvedbi mlađih muških članova a potom su izvođeni izvorni napjevi, pjesme uz tamburašu pratnju, napjevi uz zvuke samice, kola ; kao biračko Pun kolo, Kukunješće i drugi elementi ... 

tradicionalne kulturne baštine Gacke doline. Bilo je i «izleta» izvedbom Kola iz drugih dijelova Like, a nezaobilazna je bila rozgalica «Oj medvjede» koja je s vremenom postala i svojevrsni zaštitni znak KUU-e «Gacka», među ostalim i zbog uvrštavanja u izdanje «Hrvatska tradicijska glazba» Instituta za etnologiju i folkloristiku u Zagrebu, a tim više što je odnedavno ojkanje kao jedinstven i prepoznatljiv način pjevanja u ovom dijelu Hrvatske uvršten i na UNESCOV popis svjetske nematerijalne kulturne baštine. Sinoćnji program koncerta tako je prezentirao veći dio sadržaja novog, trećeg po redu, nosača zvuka KUU-e Gacka, nastalog nakon 2 i pol desetljeća pauze. U programu obilježavanja 30. obljetnice KUU-e Gacka Ličko Lešće sinoć su po prvi put pred širom publikom nastupili i mladi tamburaši pod vodstvom Tomislava Bogdanića, a koncert su obogatili i gosti - Tamburaški orkestar Gackog pučkog otvorenog učilišta. Program obljetnice završio je kako i priliči zajedničkim bećarcem u kojem su sudjelovali i stariji danas ne toliko aktivni članovi društva te gosti.

Josipa Jergović Baklaić

Klikni na Buton desno  i pročitaj više o KUU "Gacka" iz Ličkog Lešća   >>> 

Od prvog tamburaškog sastava do današnje KUU "Gacka" pročitaj    >>> 

Traži

Švica-Švički slap

  

Hrvatski Radio Otočac

Ako nemate instalirani VLC Player

Skinite ga       >>>     OVDJE

Svratite u "Rotor 2" u Čoviću

Tonković vrilo

Kliknite na sliku! (video)

QR Code Nasa-Lika

Koncert KUU «Gacka» iz Ličkog Lešća u Gackom pučkom otvorenom učilištu u Otočcu  - QR Code Friendly

VICEVI

Pita učiteljica malog Pericu:
- Perice, znaš li ti koji je glavni grad Australije?
- Pa učiteljice.... ne znam.
- Obrati pažnju na geografiju Perice!
Pita Perica učiteljicu:
- A znate li vi ko je Jelena?
- Ne znam Perice.
- Obratite pažnju na svog muža!

Idi na vrh