Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

 TONKOVIĆ VRILO - I tako prije nekih desetak dana bio u  Domovini, lici, Gackoj dolini, Čoviću i okolnim mjestima. Kako svaki put tako i sada put me odvede do čuvenih izvora Gacke, neznam zašto, ali to mi je obaveza da ih obiđem bas svaki  put. Pa tako...

 

 .i ovaj, krenuh od Čovića kroz Lešće, Vrilo, najprije do Tonković Vrila. Mili bože svaki put me iznova.očara huk  i snaga vode, bistrina, hladnoća, a ovaj put me razočaralo stanje malenica.. .            

razočaralo stanje malenica. Svaki put sam se pitao zašto ove malenice nitko ne obnovi, zasto se stvara razlika između Majerovog i Tonković Vrila, zasto je tamo obnovljeno, a ovdje katastrofalno stanje do ovih godina bile su rusevine, a sada  neznam ni sam kako da se to nazove. Prva malenica  više ne postoji ostala je samo hrpa drvene građe i stari zahrđali lim sa krova, sve je to urušeno i palo u vodu onako bistru i čistu. Druga malenica vjetar joj strgao isto tako zahrđali lim bacio ga u vodu. Uokolo raslinje, razbacani kameni  žrvnji  sve u svemu jad i čemer. U razgovorima sam čuo da grad Otočac, TZ grada Otočca imaju sredstva i volju da se malenice obnove, ali da na putu stoje neriješeni  imovnsko-pravni odnosi.  Naime 7-8 obitelji su suvlasnici ovih malenica, neki pomrli, neki  se odselili, a ima i živih koji izgleda najviše koče obnovu istih. Zdrav razum bi se trebao zapitati tko ima koristi od ovog trenutnog stanja, oni isti koji koče obnovu iz njima poznatih razloga pod izlikom „ Ovo je privatno, ne diraj“ dali misle da mogu unovčiti to svoje vlasništvo? Odgovor se valjda sam nameće da ne mogu, jer ima više vlasnika pa je jasno da ne mogu prodati nikome. Zašto, ali zašto onda to ne prepuste da se obnovi da se ima nešto pokazati  turistima kada ih već zovemo da  dođu u obilazak izvora Gacke.  Što im pokazujemo  Majerovo vrilo koje još nije do kraja uređeno kako bi trebalo da bude za prihvat gostiju. Neznam što se gosti upitaju i kakvi su komentari kad vide ovakvo stanje. A ja se stalno pitam dali nije moguće naći neko riješenje, kompromis bilo što, samo da se krene u obnovu jer pri ovakvom stanju nitko nema koristi, a ponajmanje oni  čije su malenice. Zato i ovim putem apeliram na sve strane da se nađe neko riješenje koje će biti za dobrobit i ponos svih nas.

Više slika pogledajte >>> OVDJE

 

Koliko je sati

Prijava

Slučajna slika

plitvice.jpg

Posjetite ove stranice

Traži

Švica-Švički slap

  

Hrvatski Radio Otočac

Ako nemate instalirani VLC Player

Skinite ga       >>>     OVDJE

Svratite u "Rotor 2" u Čoviću

Tonković vrilo

Kliknite na sliku! (video)

QR Code Nasa-Lika

Tonković vrilo - QR Code Friendly

VICEVI

Perica dolazi iz škole. Vidi mama da mu je kačket prljav i ona ga pita:
- "Perice, šta ti je bilo da kapom."
Odgovori Perica:
- "U školi su mi uzeli kapu i igrali nogometa s njom."
Mama ga upita:
- "A šta si ti radio?"
Odgovori Perica:
- "Zabijo sam gol!"

Idi na vrh