Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

 Predstavljamo još jednog finalista koji je svojim djelovanjem usmjeren prema zelenom, a aktivnostima koje su u planu obogatit će se ponuda i povećati prepoznatljivost cijele jedne .. 

Klikni ovdje za glasanje>>>Moj glas za Gacku

danas gospodarski slabo razvijene regije. Grad Otočac prijavio se na natječaj Moja zelena zona s projektom Interpretacijsko-komunikacijski centar kulturno... 

povijesne baštine i biološke raznolikosti Gacke doline, a više o projektu koji ima velike potencijale pročitajte u intervjuu u nastavku.

  • Kako biste u dvije rečenice opisali svoj projekt?

Područje Gacke i grada Otočca  postaje sve privlačnijim turističkim odredištem koje nudi autentičan doživljaj – čistu prirodu, kulturno-povijesnu baštinu te različite turističke  sadržaje – ribolov, lov, biciklizam, šetnje uz rijeku, izletničke i edukativne programe, etno- i gastro-manifestacije te tematske ture. Uređenje Interpretacijsko-komunikacijskog  centra u Sincu ishodišna je točka za spoznaje o Gackoj i iznimno važan dio mozaika naše  turističke  priče.

  • Kako ste došli do poslovne ideje?

Ideja o realizaciji Interpretacijsko-komunikacijskog centra nastala je po uzoru na slične u Italiji i Njemačkoj kako bi se posjetiteljima predstavila regija Gacka s ukupnošću ponude. U razradi projektne ideje sudjelovalo je Ministarstvo regionalnog razvoja i europskih fondova Republike Hrvatske te UNDP koji su financirali izradu Studije predizvodljivosti s analizom troškova i koristi za projekt. Potpora Ministarstva bila je ohrabrenje o prepoznavanju i prihvaćanju zamisli. Projekt je dio Nacionalne strategije razvoja turizma.

  • Po čemu je vaš projekt poseban i originalan?

Osmišljen je kao prvi i drugačiji, ne samo u županiji nego i Hrvatskoj. Uz primjenu suvremenih metoda interpretacije u okviru Centra bit će predstavljena rijeka Gacka kao primarna atrakcija te kulturno-povijesni resursi i biološka raznolikost kao sekundarne atrakcije. Postat će jedinstvenom i prepoznatljivom točkom privlačenja posjetitelja u turističkom smjeru kontinentalne Hrvatske.

  • Što očekujete od sudjelovanja u projektu Moj Zaba Start?

Gacka – u njedrima čuva zeleno modru ljepoticu rijeku... priču o pastrvi, raku, leptiru, cvijetu i pčeli. Nudi utočište medvjedima u Kuterevu, oslanja se na Velebit s pogledom na Senjske uskoke i Nehaj, frankopanski grad Sokolac ili pećinski park Grabovaču te MC N. Tesla u Smiljanu, a u ogrlicu niže i biserje Plitvičkih jezera...

Moj Zaba Start pomaže nam da glas o Gackoj poteče dalje...

Klikni ovdje za svoj glas >>> Moj glas za Gacku

Koliko je sati

Prijava

Slučajna slika

7.jpg

Posjetite ove stranice

Traži

Švica-Švički slap

  

Hrvatski Radio Otočac

Ako nemate instalirani VLC Player

Skinite ga       >>>     OVDJE

Svratite u "Rotor 2" u Čoviću

Tonković vrilo

Kliknite na sliku! (video)

QR Code Nasa-Lika

Moj Zaba Start pomaže da glas o Gackoj poteče dalje... - QR Code Friendly

VICEVI

Perica dolazi iz škole. Vidi mama da mu je kačket prljav i ona ga pita:
- "Perice, šta ti je bilo da kapom."
Odgovori Perica:
- "U školi su mi uzeli kapu i igrali nogometa s njom."
Mama ga upita:
- "A šta si ti radio?"
Odgovori Perica:
- "Zabijo sam gol!"

Idi na vrh