×

Napomena

Lack of access rights - File 'http:/novine.novilist.hr/images/clanci/H2011/10/577027.jpg'

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Otpisanu igračku, staru raketu, poduzetnik Mario Šporčić dobio je od Grada Otočca, renovirao i postavio kraj svog objekta u Poslovnoj zoni

 OTOČAC Nakon što je malo dalje od nekadašnjeg dječjeg parka u centru grada niknulo novo, suvremeno i kvalitetno opremljeno dječje igralište, stare dječje igračke i sprave najprije su završile u dvorištu Komunalca. Utvrđeno je da se uz male popravke u funkciju mogu opet staviti ljuljačke i klackalica, dok je željezna raketa, najstariji rekvizit dječjeg parka, otpisana u...

 

staro željezo. Za upotrebljive sprave tražilo se novo mjesto. 
    Ubrzo su ga pronašle klackalica i jedna ljuljačka jer ih je Grad Otočac donirao Hrvatskom centru za autohtone vrste riba i rakova krških voda u Ličkom Lešću. Djelatnici Centra igračke su restaurirali i postavili pokraj zgrade mrijestilišta, a dodali su i drvenu gusjenicu. Tako je dobiven još jedan sadržaj za djecu koja posjećuju Centar te je nazvan dječji park »Pastrva«. 
    Stara raketa iz

Simbol generacija 
    
    – Kad sam čuo da je raketa za rashod, nostalgija iz djetinjstva me je ponukala da se obratim Komunalcu, napišem zamolbu Gradu, dobijem pozitivan odgovor i – spasim raketu. Ona je simbol generacija djece i mladih Otočca, pojasnio nam je Mario Šporčić.
 dvorišta Komunalca dospjela je pak u Poslovnu zonu Otočac, uz autopraonicu Royal. Na prvi pogled činilo se to čudnim izborom za novo mjesto rakete kojom su generacije i generacije malih Otočana putovale do Mjeseca i zvijezda, no cijela priča itekako ima smisla. 
    – Ustanovljeno je da raketa više nije za upotrebu, trula, zahrđala i pokidana, te je predviđena za otpad. Eventualno se mogla napraviti njena replika s novim materijalom. U međuvremenu, poduzetnik Mario Šporčić, koji ima poslovni objekt u Poslovnoj zoni Otočac na Špilniku, zatražio je raketu od Grada, što smo mu i odobrili, uz uputu da raketa više nije za javnu upotrebu te da u tom smislu snosi i odgovornost za njeno korištenje i svrhu, kaže otočki gradonačelnik Mario Barković.
    Unatoč tome, poduzetnik Šporčić nije odustao, nego je raketu očistio, prebrusio, zavario, ofarbao u nekadašnje boje te postavio pokraj autopraonice, ali i novootvorenog cafe bara. Tako je stari rekvizit postao ukras njegovog objekta i cijele Poslovne zone. Osim što je lijepa i neobična dekoracija, služi i kao vrlo uočljiva reklama koja »bode oči« već na glavnoj prometnici.

Izvor: NoviList   

Manja KOSTELAC GOMERČIĆ

Traži

Švica-Švički slap

  

Hrvatski Radio Otočac

Ako nemate instalirani VLC Player

Skinite ga       >>>     OVDJE

Svratite u "Rotor 2" u Čoviću

Tonković vrilo

Kliknite na sliku! (video)

QR Code Nasa-Lika

Nostalgija vratila u život otočku raketu - QR Code Friendly

VICEVI

Pita učiteljica malog Pericu:
- Perice, znaš li ti koji je glavni grad Australije?
- Pa učiteljice.... ne znam.
- Obrati pažnju na geografiju Perice!
Pita Perica učiteljicu:
- A znate li vi ko je Jelena?
- Ne znam Perice.
- Obratite pažnju na svog muža!

Idi na vrh