×

Napomena

Lack of access rights - File 'http:/novine.novilist.hr/images/clanci/H2011/8/568752.jpg'

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Vrlo je važna ambalaža, trenutačno je najtraženija bočica u obliku nekadašnje čuturice s čepom u obliku ličke kape iz ponude OPG-a Tonković iz Sinca, kaže Jadranka Kraljić.

  OTOČAC - Novootvorena suvenirnica Gačanski dućan smjestila se na pravom mjestu – tik uz Turistički ured TZG Otočca. Nudi isključivo proizvode koji su vezani uz podneblje Gacke i Otočca. Smatrala sam da u Otočcu nedostaje ponuda autohtonih suvenira domaćih proizvođača objedinjena na jednom mjestu. Više se udruga, obrta i obiteljskih ...

 

poljoprivrednih gospodarstava bavi izradom raznih domaćih suvenira, pa sam svima ponudila mogućnost prodaje u Gačanskom dućanu. Također sama izrađujem unikatni nakit, na primjer narukvice s drvenim perlama, koje ručno oslikavam motivima coklji ili japodskim simbolima, zatim heklane coklje i kapice i druge suvenirne predmete. U osmišljavanju i prezentiranju suvenirnice pomogla mi je Hrvatska gospodarska komora, kaže vlasnica obrta Jadranka Kraljić koja je za početak prostor uz Turističku zajednicu zakupila na godinu dana. Kaže nam da je zadovoljna zanimanjem kupaca, a iz šaroli

Korak bliže kupcu

Obišli smo i nešto stariju suvenirnicu, koja se nalazi u sklopu marketa uz crkvu Presvetog Trojstva u centru grada i također nudi isključivo suvenire s predznakom autohtonog i prepoznatljivog. Tamo pak ugodno iznenađuje stalno obogaćivanje ponude koja je ovoga ljeta dopunjena vrlo efektnim, a popularnim magnetićima na kamenu i drvu s motivima vrila Gacke, ličke kape, otočke crkve, sjekirice. Zanimljivo su također osmišljene ogrlice s privjescima stiliziranih japodskih motiva. To je korak bliže kupcu koji traži točno određene proizvode u svakom kraju, uporabne i jeftinije turističke uspomene.

 ke ponude na naš je upit izdvojila najtraženije suvenire. 
    Najviše se kupuje domaća rakija za poklone, šljivovica i ostale vrste, a pritom je važna ambalaža, pa je trenutačno najtraženija bočica u obliku nekadašnje čuturice s čepom u obliku ličke kape iz ponude OPG-a Tonković iz Sinca. Jako dobro prolaze proizvodi od lavande iz ponude obrta Marije Patrčević iz Ličkog Lešća, a radi se o mirisnim vrećicama, uljima, soli te dekorativnim predmetima. Uobičajeno su uvijek tražene gačanske coklje i kape, a iznenađujuće je da jako dobro prolaze knjige. Radi se o 20-ak naslova i monografija domaćih autora koje je u zadnjih 15 godina otisnula Katedra Čakavskog sabora pokrajine Gacke. Ovih je dana najtraženiji bio komplet od četiri knjige »In tyrannos« autora Milana Kranjčevića.

 Izvor: novilist    Manja kostelac Gomerčić

 

Traži

Švica-Švički slap

  

Hrvatski Radio Otočac

Ako nemate instalirani VLC Player

Skinite ga       >>>     OVDJE

Svratite u "Rotor 2" u Čoviću

Tonković vrilo

Kliknite na sliku! (video)

QR Code Nasa-Lika

Gačanski dućan ušminkao turističku ponudu Otočca - QR Code Friendly

VICEVI

Pita učiteljica malog Pericu:
- Perice, znaš li ti koji je glavni grad Australije?
- Pa učiteljice.... ne znam.
- Obrati pažnju na geografiju Perice!
Pita Perica učiteljicu:
- A znate li vi ko je Jelena?
- Ne znam Perice.
- Obratite pažnju na svog muža!

Idi na vrh