×

Napomena

Lack of access rights - File 'http:/novine.novilist.hr/images/clanci/H2011/3/544834.jpg'

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Valentina Rubčić iz Čovića kraj Otočca napisala je svoj prvi ljubavni roman.Na početku sam mislila da će to ispasti nešto bez veze, no kako se radnja počela razvijati, odlučila sam nastaviti do kraja, a u godinama kada mašta radi sto na sat, kaže nam mlada autorica.

 ČOVIĆI - Prva otočka srednjoškolka koja je napisala roman od gotovo 200 stranica zove se Valentina Rubčić, a živi u Čoviću kraj Otočca i polazi 3. razred zanimanja ekonomist. Roman »Sreća je tamo gdje si ti« ljubavne je tematike, a radnja se odvija na prepoznatljivim lokacijama u Čoviću, Otočcu, Gospiću. Treba li reći da su Valentinina omiljena literatura romani autorica Sandre Brown, Susan Elizabeth Phillips i Danielle Steel, u kojima je i pronašla potrebnu inspiraciju. Razgovarali smo s Valentinom, a ona nam je otkrila djelić svoga unutarnjeg svijeta. – Počela sam pisati roman iz čiste ...

 

 

znatiželje, htjela sam probati mogu li i ja tako nešto napisati. Na početku sam mislila da će to sigurno ispasti nešto bez veze, no kako se radnja počela razvijati, odlučila sam nastaviti do kraja. Budući da sam, kako se kaže, u tim godinama kada preispitujem samu sebe, i kada mašta radi sto na sat, mogu reći da je inspiracija dolazila sama od sebe. Mladenački inat Što čini okosnicu radnje tvoga romana? – U središtu radnje je dvoje mladih ljudi koji tijekom nekoliko godina nastoje prijeći prepreke koje se neprestano pojavljuju na njihovu putu do zajedničke sreće. Iako se Valerija i Benjamin bezgranično vole, čini se kao da to nije dovoljno u sudaru njihovih temperamenata, u mladenačkom inatu i ponosu, ali i upletanju drugih ljudi. Na kraju, naravno, ljubav pobjeđuje. Radnja se odvija na lokacijama koje postoje u stvarnosti. Kako to? – Dok sam čitala druge romane, primijetila sam da se spominju uglavnom one lokacije iz kojih potječe sam autor. Zato sam i ja odlučila u roman staviti moj kraj. Imaš li afiniteta prema drugim oblicima literarnog izražavanja ili je to isključivo ljubavni roman? – Jako volim čitati i nijedan mi žanr nije stran, ali najviše mi se sviđaju ljubavne priče. Ako nastavim pisati, bit će to samo ljubići jer ne vidim sebe kao autora nekog dobrog krimića poput Agathe Christie. Bilo bi lijepo kad bih i dalje pisala jer mi se doista sviđa osjećaj dok nastaje djelo koje će i drugi moći pročitati. Teški epovi A inspiracija u djelima iz školske lektire? – Tek su zapravo djela iz doba realizma zanimljiva, na primjer »Ana Karenjina« i »Zločin i kazna« lijepo se čitaju, a to je tek u 3. razredu. U 1. razredu su epovi »Ilijada« i »Odiseja« zbilja teški za čitanje većini srednjoškolaca. Tko bi mogla biti tvoja čitalačka publika? – Svatko tko se osjeća mladim u duši i koji nosi dovoljno ljubavi u sebi prema svakome. Naravno, i svi koji vole čitati. U školi se sigurno pročulo o tvome djelu. Jesi li popularna? – Ne mogu reći da sam popularna jer se ništa u mom životu nije promijenilo. Svi koji su doznali, oduševljeni su, mislim da je i profesorima drago, mada to ne pokazuju, što će u rukama držati djelo svoje učenice. Valentinin roman objavit će Srednja škola Otočac uz potporu portala Slobodnalika, a tiskano izdanje bit će ilustrirano crtežima Ivana Gomerčića, učenika 2. razreda usmjerenja elektrotehničar, kojemu je crtanje hobi.

 Izvor; Novi List  Manja KOSTELAC GOMERČIĆ

Traži

Švica-Švički slap

  

Hrvatski Radio Otočac

Ako nemate instalirani VLC Player

Skinite ga       >>>     OVDJE

Svratite u "Rotor 2" u Čoviću

Tonković vrilo

Kliknite na sliku! (video)

QR Code Nasa-Lika

»Sreća je tamo gdje si ti« ili priča o Valeriji i Benjaminu - QR Code Friendly

VICEVI

Pita učiteljica malog Pericu:
- Perice, znaš li ti koji je glavni grad Australije?
- Pa učiteljice.... ne znam.
- Obrati pažnju na geografiju Perice!
Pita Perica učiteljicu:
- A znate li vi ko je Jelena?
- Ne znam Perice.
- Obratite pažnju na svog muža!

Idi na vrh