Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

U Ličko-senjskoj županiji najveći porast malog gospodarstva.Posebno je zahtjevno dovođenje poduzetnika u zone, a tu značajnu ulogu ima upravo vodič kakav je predstavljen u Gospiću.

 GOSPIĆ – U Gospiću je predstavljen vodič za ulagače u poduzetničke zone u Ličko-senjskoj županiji. Radi se o vodiču izrađenom u okviru provedbe plana razvoja poduzetničkih zona na području Ličko-senjske županije. Izradu vodiča sufinancirali su Ličko-senjska županija i Fond za...

 

ostvarivanje milenijskih ciljeva putem zadarskog ureda za razvoj Ujedinjenih naroda.U okviru projekta vrijednog 60.000 kuna provedena su dvije radionice vezane uz ulogu zona u privlačenju investicija, njihov marketing kao i ono najvažnije, javljanje pojedinih zona na natječaje fondova Europske unije. U Ličko-senjskoj županiji postoji devet zona, pet ih je u naprednijoj fazi, Gospić, Novalja, Perušić i Brinje te Otočac u kojemu su u pravom smislu riječi projekti zaživjeli odnosno otvoreni su pogoni. Znatnu pomoć u razvoju poduzetničkih zona ima i Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva o čemu svjedoči i ravnateljica uprave za malo gospodarstvo u ovome ministarstvu Tihana Kraljić koja kaže da je nadležno ministarstvo u izgradnju devet zona u Ličko-senjskoj županiji uložilo oko 23 milijuna kuna. Kraljić je pohvalila i županiju i jedinice lokalne uprave koje kvalitetno rade na razvoju poduzetničkih zona.

 

Inače, od 2004. do 2008. ministarstvo je sa više od pola milijarde kuna sufinanciralo gradnju 315 poduzetničkih zona. Bez tih sredstava, a to priznaju i čelnici lokalnih jedinica, ne bi se moglo ući u projekte poduzetničkih zona. Posebno je zahtjevno dovođenje poduzetnika u zone, a tu značajnu ulogu ima upravo vodič kakav je predstavljen u Gospiću. Riječi pohvale za Ličko-senjsku županiju imao je i predsjednik uprave HAMAG-a Tomislav Kovačević koji ističe da je Ličko-senjska županija vodeća u Hrvatskoj u porastu broja malih gospodarstava. Lika i inače ima pozitivne skokove u gospodarskim pokazateljima i slogan s kojim je predstavljen ovaj vodič »(PRI) LIKA– vodič za ulagače u poduzetničke zone u Ličko-senjskoj županiji« uistinu pokazuje da je Lika prava prilika ili kako to reče jučer u Gospiću ličko-senjski župan Milan Jurković prava udavača poduzetnicima za razvoj.

Izvor;  www.novilist.hr   Milan TOMAŠEVIĆ

Traži

Švica-Švički slap

  

Hrvatski Radio Otočac

Ako nemate instalirani VLC Player

Skinite ga       >>>     OVDJE

Svratite u "Rotor 2" u Čoviću

Tonković vrilo

Kliknite na sliku! (video)

QR Code Nasa-Lika

Lika – dobra udavača za male poduzetnike - QR Code Friendly

VICEVI

Pita učiteljica malog Pericu:
- Perice, znaš li ti koji je glavni grad Australije?
- Pa učiteljice.... ne znam.
- Obrati pažnju na geografiju Perice!
Pita Perica učiteljicu:
- A znate li vi ko je Jelena?
- Ne znam Perice.
- Obratite pažnju na svog muža!

Idi na vrh