Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
Ta sredstva Lovinac je dobio kako bi sanirao dugove, isplatio zaostale plaće, a onda i poradio na ulaganjima u započete projekte

LOVINAC – Zahvaljujući 5 milijuna kuna »teškoj« pomoći hrvatske vlade općina Lovinac i u budućnosti moći će normalno funkcionirati. Ta sredstva Lovinac je dobio kako bi sanirao dugove, isplatio zaostale plaće, a onda i poradio na ulaganjima u započete projekte. Načelnik općine Lovinac Danijel Jurjević sazvao je jučer novinare ...
kako bi javnost izvijestio da je financijski općina spašena. Naime dosadašnja situacija općine Lovinac u pravom smislu te riječi sastojala se od svakodnevne borbe za opstanak. Jurjević, inače HDZ-ov kandidat, na svibanjskim lokalnim izborima mjesto načelnika preuzeo je od HSS-ovca Hrvoja Račića. U tih šest mjeseci od kada je na mjestu načelnika Jurjević, stanje se na trenutke činilo bezizlaznim. Jurjević je naglasio da se ne želi osvrtati na rad dosadašnjeg načelnika Račića, ali ipak ističe da je, iako je započeo nekoliko kvalitetnih projekata na čijem razvoju će ustrajati i sadašnja vlast, negospodarskim i nenamjenskim trošenjem sredstava i neodgovornim ponašanjem on i dotadašnja vlast stanje u općini dovela u bezizlaznu situaciju. Aktualna vlast u ovih šest mjeseci svoga mandata nastojala je naći formulu kako općinu dovesti u stanje normalnog funkcioniranja i zahvaljujući ovoj financijskog injekciji iz hrvatske Vlade to se uspjelo. A da je stanje uistinu bilo katastrofalno svjedoče i činjenice da općina nije imala sredstava za plaćanje režija, dobavljači su blokirali račune, dugovalo se izvoðačima radova, dugovalo se izraðivačima projekata koji bi trebali dovesti do razvoja općine.

– Dugovi, neplaćeni računi i sudske ovrhe zatvorile su nam vrata mnogih poduzeća i ureda – ističe Jurjević koji smatra da je sada stanje takvo da općina Lovinac ponovno ima onaj stari sjaj, dignitet i dostojanstvo. Sada kada je općina financijski spašena može se krenuti s njenim razvojem koji će biti usmjeren na agresivan rast na tri polja, turizmu, poljoprivredi i razvoju infrastrukture. U turizmu će se akcent staviti na razvoj projekta Sveto Brdo koji je prema Jurjeviću važan ne samo za općinu Lovinac i Jesenice iz susjedne zadarske županije s kojom će se projekt provoditi već i za cijelu regiju. Razvoj poljoprivrede temeljit će se na iskorištavanju velikih poljoprivrednih površina koje su danas zapuštene i na daljnjem razvoju pravog lovinačkog branda, ličkog krumpira na kojemu lovinačka Poljoprivredna zadruga već dulji niz godina kvalitetno radi. Osim toga Braniteljska zadruga »Grabar« proizvodi ličku šljivovicu i to bi mogao biti temelj razvoja poljoprivrede na području Lovinca. Treće polje na kojemu se temelji razvoj Lovinca je infrastruktura i to je temelj za rast i poljoprivrede i turizma. Radi se na vodovodu, ureðenju prometnica, te kanalizacijskog sustava i sustava odvodnje. Inače u posljednjih nekoliko godina jedini projekt o kojemu se u Lovincu govorilo je Sveto brdo. Jurjević ističe da je zbog ekonomske krize u svijetu taj projekt trenutno usporen,ali Lovinac nije samo Sveto Brdo.

– Mi imamo naselja bez vode, bez adekvatnih putova, u općini imamo socijalne slučajeve, nemamo dječji vrtić, nemamo adekvatno dječje igralište. I to je Lovinac, ta masa projekata na čijem razvoju moramo raditi, a ne samo na projektu Sveto Brdo – istaknuo je Jurjević i na kraju zahvalio županu Milanu Jurkoviću i ministru zdravstva i socijalne skrbi mr. Darku Milinoviću na pomoći pri dobivanju ovih sredstava, a zaposlenicima općine zahvaljuje se što su nekoliko mjeseci radili bez plaće, a eto sada se to strpljenje isplatilo.

Izvor; www.novilist.hr Milan TOMAŠEVIĆ

Traži

Švica-Švički slap

  

Hrvatski Radio Otočac

Ako nemate instalirani VLC Player

Skinite ga       >>>     OVDJE

Svratite u "Rotor 2" u Čoviću

Tonković vrilo

Kliknite na sliku! (video)

QR Code Nasa-Lika

Pet milijuna kuna državne pomoći spasilo Lovinac - QR Code Friendly

VICEVI

Pita učiteljica malog Pericu:
- Perice, znaš li ti koji je glavni grad Australije?
- Pa učiteljice.... ne znam.
- Obrati pažnju na geografiju Perice!
Pita Perica učiteljicu:
- A znate li vi ko je Jelena?
- Ne znam Perice.
- Obratite pažnju na svog muža!

Idi na vrh