Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

 

 OTOČAC – Hrvatska turistička zajednica po sedmi je put dodijelila nagrade i priznanja u sklopu projekta »Volim Hrvatsku – Više cvijeća manje smeća«.Pozdravljajući svečani skup na kojem su podijeljene nagrade za područje Ličko-senjske županije, gradonačelnik...

Mario Barković čestitao je svima nagraðenima.

– Drago mi je da je Grad Otočac ove godine prepoznao tu akciju, vido je kao svoju priliku i odnio nagradu kao najureðeniji grad ove županije, kazao je Mario Barković. Župan Milan Jurković obratio se skupu i pritom ustvrdio kako su najvažniji laureati današnje svečanosti, a njihovom su uspjehu pripomogli mnogi sugraðani.

Nakon uvodnog dijela uručene su nagrade i to najboljim likovnim radom u kategoriji vrtića ocijenjen je rad pristigao od Dječjeg vrtića »Pahuljica« iz Gospića pod nazivom »Volim Hrvatsku«, a nagrada je vrijedna 8 tisuća kuna.

Drugo mjesto osvojio je rad djevojčice Ive Radošević iz Dječjeg centra Gospić, područni vrtić Lički Osik, nagrada je vrijedna 5 tisuća kuna. Treće mjesto osvojio je rad djevojčice Ane Bašić iz istog područnog vrtića u Ličkom Osiku, nagrada vrijedna 4 tisuće kuna. U kategoriji osnovnih škola za najbolji likovni rad ocijenjen je rad grupe učenika linorez, OŠ Luka Perković Brinje, plaketa i poklon-paket za škole i 8 tisuća kuna, drugo mjesto osvojio je rad grupe učenika iz OŠ Zrinski i Frankopana Otočac, a nagrada je 5 tisuća kuna.

Treće mjesto osvojio je rad učenice Roberte Peševa iz Ličkog Osika i iznosi 4 tisuće kuna. Od literarnih radova najuspješnijim je ocijenjen rad učenice Jovane Vlaisavljević iz OŠ Donji Lapac zahvaljujući kojoj je 8 tisuća kuna dobila njezina osnovna škola. Drugi je Stjepan Rene Bašić iz Donjeg Lapca, a treća je Nikolina Šikić iz Ličkog Osika. U kategoriji »ureðenost mjesta kao cjeline« prvo mjesto osvojio je grad Otočac, u kategoriji »ureðenost privatne okućnice« pobijedila je obitelj Mile Pavelić iz Gospića, drugi je Ivan Radošević iz Perušića, a treći Goran Majetić iz Otočca. Nagradu za najbolji suvenir u 2009. godini »Ličan i Ličanka« dobila je Anka Baričević iz Gospića, a za turističku ponudu nagradu je dobio Pustolovno-izletnički centar »Rizvan city« iz Rizvanuše.

Izvor: www.novilist.hr M. KUKINA

Traži

Švica-Švički slap

  

Hrvatski Radio Otočac

Ako nemate instalirani VLC Player

Skinite ga       >>>     OVDJE

Svratite u "Rotor 2" u Čoviću

Tonković vrilo

Kliknite na sliku! (video)

QR Code Nasa-Lika

Otočac najureðeniji lički grad - QR Code Friendly

VICEVI

Pita učiteljica malog Pericu:
- Perice, znaš li ti koji je glavni grad Australije?
- Pa učiteljice.... ne znam.
- Obrati pažnju na geografiju Perice!
Pita Perica učiteljicu:
- A znate li vi ko je Jelena?
- Ne znam Perice.
- Obratite pažnju na svog muža!

Idi na vrh