Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

 LIČKO LEŠĆE - U nedjelju, 4. listopada 2009. godine župa Ličko Lešće proslavila je svoju nebesku zaštitnicu Blaženu Djevicu Mariju od svete krunice, u narodu nazvanu Lozarija. Svete mise su služene u 11 i 17 sati, a predvodio ih je fra Slaven Mijatović, župnik iz Tounja u koncelebraciji s dekanom otočkog...

 

dekanata vlč. Jurom Tutekom, vlč. Jurom Ladišićem, vlč. Josipom Štefančićem i župnikom vlč. Ivicom Miškulinom.

U svojoj propovijedi fra Slaven Mijatović se osvrnuo na borbu hrvatskog naroda kroz povijest i naglasio važnost evanðelja u životu kršćanina, jer samo život po evanðelju podrazumijeva savjesno vršenje dužnosti, život prema Božjim i crkvenim zapovijedima, a osobito zapovijedima ljubavi prema Bogu i bližnjemu.

Na misi u 11 sati kršteno je dijete obitelji Orešković iz Čovića, a na poslijepodnevnoj misi u 17 sati upriličen je blagoslov djece. Misno slavlje pjevanjem je uveličao župni zbor uz orguljašku pratnju č. s. Krešimire Vuleta iz Otočca.

U proslavi blagdana BDM od svete krunice sudjelovali su i gradonačelnik Grada Otočca gospodin Mario Barković i gospodin Nikola Dasović. Nakon svete mise članovi KUU-e «Gacka» iz Ličkog Lešća izveli su ispred župne crkve kulturno – umjetnički program u kojem su sudjelovali i okupljeni vjernici.

Povodom blagdana sv. Franje Asiškog (4. listopada) služena je 5. listopada u 17 sati sveta misa u kapelici sv. Franje u Vrilu. Na kapelici su u tijeku radovi konstruktivne i graðevinske sanacije koji se izvode odobrenim sredstvima Ministarstva kulture po programu zaštite na nepokretnim kulturnim dobrima.

Traži

Švica-Švički slap

  

Hrvatski Radio Otočac

Ako nemate instalirani VLC Player

Skinite ga       >>>     OVDJE

Svratite u "Rotor 2" u Čoviću

Tonković vrilo

Kliknite na sliku! (video)

QR Code Nasa-Lika

Proslava blagdana BDM od svete Krunice - QR Code Friendly

VICEVI

Pita učiteljica malog Pericu:
- Perice, znaš li ti koji je glavni grad Australije?
- Pa učiteljice.... ne znam.
- Obrati pažnju na geografiju Perice!
Pita Perica učiteljicu:
- A znate li vi ko je Jelena?
- Ne znam Perice.
- Obratite pažnju na svog muža!

Idi na vrh