Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

GOSPIĆ -Tradicionalno po 11 puta održana je manifestacija Jesen u Lici koja je 03. i 04. listopada 2009. okupila veliki broj izlagača iz cijele Like pa i šire kao i sa Lici susjednog područja Bihaća i Cazina iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Madjarske i po prvi puta iz Srbije. Ove godine održalo se pod visokim pokroviteljstvom Vlade i Sabora Republike Hrvatske. Više od 230 izlagača i na tisuće...

Slike možete pogledati u >>>
Galeriji slika

 

posjetitelja ispunilo je u subotu i nedjelju sportsku dvoranu u Gospiću i prostor ispred nje.
Jesen u Lici« zamišljena je kao tradicijska izložba koja treba one starije podsjetiti, a mlaðe upoznati s time kako se nekada u Lici živjelo i radilo, što se odijevalo, što se jelo i pilo.

Od kulturno-umjetničkih društava nastupili su KUU „Gacka“ Ličko Lešće, Zavičajno društvo „Sinac“ iz Zagreba, KUD „Otočac“ iz Otočca, KUD „Lipa“ iz Sinca, KUD „Napredak“ iz Žagara kod Bihaća i drugi.

I ove godine predstavljeni su brojni proizvodi od drveta, suveniri, predmeti nastali heklanjem i pletenjem, odjevni i ukrasni proizvodi, ali i brojni proizvodi koje posjetitelji rado kušaju. Izloženi su mliječni i pčelinji proizvodi, brojni razni prehrambeni proizvodi, pića i napici. Tako su se mogli kušati sirevi, pekmezi i džemovi, pršuti, rakije, medene rakije, kolači od meda. I ove godine nisu nedostajali kozmetički proizvodi, ljekovita bilja, umjetnički radovi.

Razne rukotvorine posebno od drveta vratilu su Liku u prošla vremena kad se pravili predmeti u uskoj sprezi vrijednih ljudi sa prirodom
Predstavljanje autohtonih ličkih proizvoda publici nema samo izložbeni karakter već i sajamski,
izlagači prodaju svoje proizvode, ali i ostvare brojne kontakte kako bi plasirali svoje proizvode. I to je jedan od razloga da ponovo dolaze na Jesen u Lici.

Održane su i radionice i demonstracija, od ovogodišnjih ću spomenuti »Demonstraciju nove tehnologije proizvodnje ličke šljivovice« i radionicu »Tehnološki proces proizvodnje ličke šljivovice.

Traži

Švica-Švički slap

  

Hrvatski Radio Otočac

Ako nemate instalirani VLC Player

Skinite ga       >>>     OVDJE

Svratite u "Rotor 2" u Čoviću

Tonković vrilo

Kliknite na sliku! (video)

QR Code Nasa-Lika

Održana 11-ta

VICEVI

Pita učiteljica malog Pericu:
- Perice, znaš li ti koji je glavni grad Australije?
- Pa učiteljice.... ne znam.
- Obrati pažnju na geografiju Perice!
Pita Perica učiteljicu:
- A znate li vi ko je Jelena?
- Ne znam Perice.
- Obratite pažnju na svog muža!

Idi na vrh