×

Napomena

Lack of access rights - File 'http:/nasa-lika.com/images/Svasta/kompolje%20velika.jpg'

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

 

OTOČAC – Po prvi put u povijesti Grada Otočca dogodit će se svojevrsni gospodarski iskorak. Naime, započet će gradnja tvornice ekspandiranoga polistirena (popularnog stiropora) u Kompolju, nadomak Otočca.Od Drugoga svjetskoga rata nije se dogodilo da makar jedan proizvodni pogon bude sagraðen zapadno od ...

Otočca. Čini se da je tome trendu kraj jer tvrtka Kumal d.o.o. iz Sirača iz Bjelovarsko-bilogorske županije, kani izgraditi u Kompolju tvornicu ekspandiranoga polistirena. Pogon će se graditi na tzv. Kipi, zemljištu koje je bilo u vlasništvu Grada Otočca, prodano investitoru proteklih godina, koje je još iz vremena gradnje sustava HE Senj služio kao golem deponij kamena izvučenoga kopanjem tunela.

Radi se o oko pet rali zemljišta, neposredno uz prometnicu Otočac – Senj, udaljenom svega kilometar od izlaza s autoceste za Otočac, graðevinskoga zemljišta opskrbljenog strujom, vodom, telefonom i svim onim potrebnim za funkcioniranje u uvjetima suvremene proizvodnje i poslovanja.

Ako sve bude teklo po planu, 1. srpnja trebala bi krenuti proizvodnja. Za početak pogon bi radio u dvije smjene, a kad se proizvodnja uhoda i u tri smjene, od toga u svakoj smjeni po 30 ljudi, što je za otočke prilike od velikoga značaja.

U pogonu u Kompolju proizvodio bi se sav Kumalov asortiman što se tiče ekspandiranog polistirena, od ploča raznih debljina i tvrdoća, raznih unutarnjih i vanjskofasadnih profila, granula te mljevenog polistirena namijenjenog proizvodnji lakih betona pa do oplata za šalovanje zakrivljenih formi i raznih graðevinskih profila. Radi o novim materijalima visokih izolacijskih svojstava, lake ugradnje i brzine postavljanja i montaže. Zahvaljujući pogodnom prometnom položaju, iz pogona u Kompolju stiroporom bi se opskrbljivalo tržište Jadrana i susjedne Bosne i Hercegovine. Očito je tvrtka Kumal shvatila da Otočac ima najpovoljniji i središnji prometni položaj u Ličko-senjskoj županiji, gdje se sijeku prometni pravci sjever-jug i zapad-istok.

Izvor; www.novilist.hr Milan KRANJČEVIĆ

 

Koliko je sati

Prijava

Slučajna slika

crkva u otoccu.jpg

Posjetite ove stranice

Traži

Švica-Švički slap

  

Hrvatski Radio Otočac

Ako nemate instalirani VLC Player

Skinite ga       >>>     OVDJE

Svratite u "Rotor 2" u Čoviću

Tonković vrilo

Kliknite na sliku! (video)

QR Code Nasa-Lika

Uskoro počinje gradnja tvornice stiropora - QR Code Friendly

VICEVI

Perica dolazi iz škole. Vidi mama da mu je kačket prljav i ona ga pita:
- "Perice, šta ti je bilo da kapom."
Odgovori Perica:
- "U školi su mi uzeli kapu i igrali nogometa s njom."
Mama ga upita:
- "A šta si ti radio?"
Odgovori Perica:
- "Zabijo sam gol!"

Idi na vrh