Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

 

STUTTGART-I ove godine (14. 02. 2009) odrzana je tradicionalna cetvrta Licka vecer u Stuttgartu, pod naslovom "Liko moja u srcu te nosim".Za kulturni program pobrinuli su se folklorni ansambal Dr. Ante Starcevic iz Gospića, koji su svojim kulturnim običajima, kao što su ...

Više slika pogledajte na >>> Forumu

Za portal priredila
Nikolina Jergović
„Ličko kolo“, „Paun pase“, te pjesmama „Ječam žela“ i mnoge druge oduševili nas ličane, a bilo je onih koji i nisu ličani, ali vole doći na naše fešte i s nama se proveseliti. Bilo je ljudi iz cijele Njemačke, Švicarske, pa čak su mnogi došli i iz Hrvatske, naše lipe Like da se provesele s nama koji živimo u inozemstvu i koji poštivamo nase ličke običaje i našu tradiciju. Dok su se folkloraši odmarali za muzičku atmosferu pobrinuli su se domaćini Dinastija band iz Njemačke.

Kao gosti iz Hrvatske bili su dogradolnačelnica Marta Grgurić, Marija Tomljenović, referentica za društvene djelatnosti grada Gospića, te župnik grada Gospića Don Andjelko Kaćunko. Dogradonačelnica Marta zahvalila se je što su ih domaćini tako lijepo ugostili, pa je organizatore darovala slikom simbol grada Gospića i ličkom kapom. Takoðer se zahvalio i župnik Don Kaćunko na pozivu i rekao da mu je jako drago što su ga pozvali na feštu. Bio je prisutan, kao i svake fešte fra Marinko Vukman, Župnik Hrvatske katoličke zajednice iz Sindelfingena.
Nesmijem izostaviti da je bio ponuðen i dobar meni sa ličkim specijalitetima, kao sto su npr. kiseli kupus, ličke kobasice, želadija (hladetina) i bogati izbor kolača, a uz sve to se je moglo nazdraviti zu domacu ličku rakijuljivovicu). A iz Like je stigla domaća lička rakija iz bureta.

Pjevalo se, plesalo i veselilo sve do jutarnjih sati, onda smo pošli kućama svojim u nadi da ćemo ako Bog da i iduće godine se opet ovako okupiti i proveseliti.

Traži

Švica-Švički slap

  

Hrvatski Radio Otočac

Ako nemate instalirani VLC Player

Skinite ga       >>>     OVDJE

Svratite u "Rotor 2" u Čoviću

Tonković vrilo

Kliknite na sliku! (video)

QR Code Nasa-Lika

Održana četvrta lička večer - QR Code Friendly

VICEVI

Pita učiteljica malog Pericu:
- Perice, znaš li ti koji je glavni grad Australije?
- Pa učiteljice.... ne znam.
- Obrati pažnju na geografiju Perice!
Pita Perica učiteljicu:
- A znate li vi ko je Jelena?
- Ne znam Perice.
- Obratite pažnju na svog muža!

Idi na vrh