Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

 

ČOVIĆI-Iako je vrijeme darivanja iza nas, svaka humana gesta i znak dobre volje vrijedni su pohvale. Tako je predsjednik Pokreta za Otočac, vjeroučitelj Berislav Kostelac, potražio pomoć za obitelj Mudrovčić iz Čovića. Josip Mudrovčić, njegova supruga Antonija s djecom ...

Nikolom (9) i Katicom (11) žive u vrlo teškim uvjetima. Josip je invalid bez posla i osim socijalne skrbi obitelj živi od ono malo poljoprivrede. Nemalo su se iznenadili kada su im u pohode stigli humanitarci.

- Obitelji Mudrovčić smo dovezli 150 kg krumpira, dar Poljoprivredne zadruge Lovinac i g. Nikole Vidakovića, rekao nam je vjeroučitelj Berislav. Humanitarne pakete s hranom i higijenskim potrepštinama donirao je Županijski Crveni križ. Caritas Gospićko-senjske biskupije i njegov direktor vlč. Luka Blažević spremno su se odazvali ovoj akciji. Priredio je dva velika i teška paketa prepuna hrane slatkiša, školskog pribora i svega što može koristiti djeci i odraslima. Njihov humanitarac i vozač Jure Brkljačić utovario je sve ovo u Caritasov kombi i dovezao na odredište. Ovu smo akciju organizirali i proveli u svega nekoliko dana. Doista se reagiralo brzo, učinkovito i otvorenog srca, napominje B. Kostelac.

Mudrovčići su pomalo ostali bez riječi. Kažu, darovi ne padaju s neba, ali ovo je iznad svih očekivanja. Posebno je bio rječit tata Josip.

- Zahvaljujem se našem Berislavu, direktoru Caritasa naše biskupije vlč. Luki Blaževiću, g. Vidakoviću iz PL Lovinac i županijskom Crvenom križu. Hvala vam što ste nas se sjetili i pomažete nam. I samoi vidite da nam pomoć treba, da vrlo teško živimo. Iako sam invalid, ja volim raditi. Najveća bi mi želja bila urediti malo ovu kuhinju. Kada bi imao par gips-ploča, cimente i vapna uredio bi ovu kuhinju da budemo u novom i čistom. Ne toliko zbog nas roditelja, nego zbog ovo dvoje dobre dice, rekao nam je Josip Mudrovčić. Dok je to govorio Nikola je već «presudio» jednom velikom Caritasovom paketu vadeći van slatkiše. Katica je suzdržanija i veli da joj slatkiši puno znače, ali još više školski pribor koji je dobila. S obzorom da voli školu, treba vjerovati njenim riječima.

M. Smolčić

Traži

Švica-Švički slap

  

Hrvatski Radio Otočac

Ako nemate instalirani VLC Player

Skinite ga       >>>     OVDJE

Svratite u "Rotor 2" u Čoviću

Tonković vrilo

Kliknite na sliku! (video)

QR Code Nasa-Lika

Bratu u potrebi  - QR Code Friendly

VICEVI

Pita učiteljica malog Pericu:
- Perice, znaš li ti koji je glavni grad Australije?
- Pa učiteljice.... ne znam.
- Obrati pažnju na geografiju Perice!
Pita Perica učiteljicu:
- A znate li vi ko je Jelena?
- Ne znam Perice.
- Obratite pažnju na svog muža!

Idi na vrh