×

Napomena

Lack of access rights - File 'http:/slike.hr/slika.php'

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Donaciju od 2.300 eura za završetak crkve u Čoviću prikupilo je 10 iseljenika u Münchenu, meðu kojima je i jedna Makedonka. Sredstva će biti utrošena za ureðenje unutrašnjosti crkve, odnosno za slike križnog puta


 ČOVIĆE– Ličko-senjski župan Milan Jurković i otočki gradonačelnik Mario Barković primili su jučer u gradskoj vijećnici Josipa Dujmovića Kučana, predstavnika iseljenih Čovićana koji su prikupili sredstva za završetak crkve u njihovu rodnom Čoviću. Donaciju od 2.300 eura prikupilo je 10 iseljenika u Münchenu...

meðu kojima je i jedna Makedonka. Čak tisuću eura izdvojio je Branko Orešković-Šiš, a nešto manje iznose Milan Dujmović-Markan, Josip Dujmović-Kučan, Milan Šop, Marko Dujmović Markan, Nikola Dujmović Masnica, Tomislav Ilić Čiča, Ivan Orešković, Damir Matasić Ivelić i Dragica Simoska. Sredstva će biti utrošena za ureðenje unutrašnjosti crkve, točnije za slike križnog puta, rekao je župan Jurković, i sam Čovićanin, te dodao da će, u dogovoru s gospićko-senjskim biskupom mons. dr. Milom Bogovićem, crkva nositi ime sv. Marka.
– Prije 18 godina Čovićani su izrazili želju za crkvom u mjestu, a danas imamo graðevinski završen objekt. Čoviće je sada nemalo prigradsko naselje s prekrasno ureðenim trgom i crkvom uz pomoć sredstava Grada, županije, ministarstva i samih mještana. U crkvu će biti ugraðen i jedan kamen iz temelja srednjovjekovne crkve sv. Marka sa Špilničkog polja, koju su Čovićani smatrali svojom, a blagoslov crkve s bogoslužjem bit će na blagdan sv. Marka, 25. travnja. Crkva sv. Marka ostaje u sklopu župe Lešće, a u njoj će se održavati mise, krštenja i vjenčanja, najavio je Jurković.
Zahvaljujući na donaciji, gradonačelnik Barković je istaknuo i da je ta druga donacija graðana moralna potpora u smislu povjerenja u način raspolaganja gradskih vlasti prikupljenim sredstvima, a istovremeno i obveza nastavljanja transparentnog raspolaganja proračunskim sredstvima. Grad Otočac u proračunu je osigurao sredstva za dovršetak interijera čovićke crkve u 2009. godini te za formiranje groblja nedaleko crkve.
izvor: www.novilist.hr Manja KOSTELAC GOMERČIĆ

 

Traži

Švica-Švički slap

  

Hrvatski Radio Otočac

Ako nemate instalirani VLC Player

Skinite ga       >>>     OVDJE

Svratite u "Rotor 2" u Čoviću

Tonković vrilo

Kliknite na sliku! (video)

QR Code Nasa-Lika

Iseljeni Čovićani za crkvu donirali novac - QR Code Friendly

VICEVI

Pita učiteljica malog Pericu:
- Perice, znaš li ti koji je glavni grad Australije?
- Pa učiteljice.... ne znam.
- Obrati pažnju na geografiju Perice!
Pita Perica učiteljicu:
- A znate li vi ko je Jelena?
- Ne znam Perice.
- Obratite pažnju na svog muža!

Idi na vrh