Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Vjeruje se da je na području današnje crkve Presvetog Trojstva u Otočcu moguće pronaći ostatke samostana sv. Mikule koji se spominje na Baščanskoj ploči.

 OTOČAC - Postoje opravdana uvjerenja da je na prostoru crkve Presvetog Trojstva u Otočcu moguće pronaći ostatatke srednjovjekovnog samostana sv. Mikule koji se spominje na Baščanskoj ploči. Kako tijekom arheoloških istraživanja na lokaciji same župne crkve nije pronađeno ništa vezano za samostan sv. Mikule, postoji ...

opravdana nadanja da bi se ostaci mogli pronaći na mjestu današnjega župnog stana. Upravo je zbog toga održan sastanak otočkog župnika s konzervatorima i arheolozima. Uz mons. Tomislava Šporčića sastanku je nazočio uime Regionalnog zavoda u Gospiću arheolog ing. Dalibor Šušnjić, mr.sc. Tanja Kolak iz Muzeja Lika u Gospiću i arhitekt Petar Ljubić iz Otočca.Dogovoreno je da se izradi projekt za oborinske vode, koje bi se spojile s gradskom odvodnjom. Provest će se ispitivanja prijašnjih građevina za koje postoji se sumnja da ih je bilo na ovom terenu.Kako za sada nema dovoljno novca za obavljanje svih poslova, župnik Šporčić strahuje da će se zbog toga radovi otegnuti, a vjernici imati otežan pristup crkvi.

izvor; www.vecernji.hr  Dražen Prša

Traži

Švica-Švički slap

  

Hrvatski Radio Otočac

Ako nemate instalirani VLC Player

Skinite ga       >>>     OVDJE

Svratite u "Rotor 2" u Čoviću

Tonković vrilo

Kliknite na sliku! (video)

QR Code Nasa-Lika

Nova istraživanja samostana sv. Mikule u Otočcu - QR Code Friendly

VICEVI

Pita učiteljica malog Pericu:
- Perice, znaš li ti koji je glavni grad Australije?
- Pa učiteljice.... ne znam.
- Obrati pažnju na geografiju Perice!
Pita Perica učiteljicu:
- A znate li vi ko je Jelena?
- Ne znam Perice.
- Obratite pažnju na svog muža!

Idi na vrh