×

Napomena

Lack of access rights - File 'http:/www.moja-domovina.net/wp-content/uploads/2016/11/licka1.jpg'
Lack of access rights - File 'http:/scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/t31.0-8/15123275_718525678302796_1522087645952315723_o.jpg'

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Liko moja u srcu te nosim, kud god idem s' tobom se ponosim

Kada pomislite na Liku i Ličane, nemoguće je ne pomisliti na njihov ponosan i pomalo opor mentalitet. Stotine godina života uz veličanstveni ali i ćudljivi Velebit utkao se u genetski kod Ličana. Malo je toga što može natjerati Ličana da mu se sledi krv u žilama. Ali kada se čuje pravi lički ojkan, malo koji Ličan može ostati ravnodušan. Tada mu niz kičmu prođu trnci, koža se naježi, a brk nasmješi. Ojkan je Ličanima poput himne – pjesma ponosa koji se kao znamen nosi sa sobom kamo god pošli. 

 

  

I ovoga puta je ta pjesma gorštaka okupila svoje Ličane.Već dobro poznati sastav Narodni dar, koji je svoj naziv dobio prije desetak godina upravo gostujući u Švicarskoj, nije krio oduševljenje ponovnim susretom sa svojim narodom koji živi izvan domovine. Pozdravili su publiku i zahvalili svima koji su došli na zabavu kao i organizatorima – Milanu Bobincu i Milanu Dujmoviću koji su domaćini ličke zabave od 2010. godine.

Budući je poznato kako se najbolje zajedno zabavljaju Ličani i Slavonci, uz Narodni dar se prvi put u Švicarskoj predstavila i Osječanka Cecilija koja je odmah iskoristila priliku da pokaže dirnutost dočekom publike. Također, zamolila je sve prisutne da odaju počast za žrtve Vukovara, Škabrnje, ali i čitavog Domovinskog rata minutom šutnje.Zabava se nastavila uz dobro poznate hitove Narodnog dara, ali i uz promociju novih pjesama s njihovog najnovijeg albuma. Oko 400 grla pjevalo je pjesme „Ličanka me majka rodi“, „Ne dam ruži da procvjeta“ i mnoge druge kojima je Narodni dar razgaljivao publiku. Atmosfera se dodatno užarila nakon pauze koju su mnogi iskoristili za degustaciju hrvatskih delicija poput kulena, sira, pršuta, graševine, medice, kada je zabavni program nastavila voditi Cecilija. Nizala je svima dobro poznate hitove i tako podigla na noge i onu nekolicinu posjetitelja koji se ranije još nisu dovoljno opustili. Uz nju su zapjevali i neki od gostiju, ali i organizator zabave – Milan Bobinac.Veselje se nastavilo do dugo u noć, a Cecilija nije mogla sakriti svoje oduševljenje. Kaže da joj je ovo prvi nastup u Švicarskoj i da ovakvu dobrodošlicu od publike i domaćina još nije doživjela iako je pjevala svuda po svijetu.

Kada smo pitali publiku za mišljenje o zabavi, svi su odgovori bili isti: „Ovo je najbolja lička zabava do sada!“

U rane jutarnje sate, opijeni dobrom zabavom, ali i Likom koju je Narodni dar i ovoga puta „donio“ sa sobom te nesebično podijelio sa publikom željnom svoga rodnog kraja, rastali smo se s onom starom zakletvom:

Izvor; http://www.moja-domovina.net/

Liko moja dok ti ime traje

Čuvat’ ćemo tvoje običaje.

Koliko je sati

Prijava

Slučajna slika

2.jpg

Posjetite ove stranice

Traži

Švica-Švički slap

  

Hrvatski Radio Otočac

Ako nemate instalirani VLC Player

Skinite ga       >>>     OVDJE

Svratite u "Rotor 2" u Čoviću

Tonković vrilo

Kliknite na sliku! (video)

QR Code Nasa-Lika

Tradicionalna lička večer rasplesala Gemeindesaal u Zollikonu - CH - QR Code Friendly

VICEVI

Perica dolazi iz škole. Vidi mama da mu je kačket prljav i ona ga pita:
- "Perice, šta ti je bilo da kapom."
Odgovori Perica:
- "U školi su mi uzeli kapu i igrali nogometa s njom."
Mama ga upita:
- "A šta si ti radio?"
Odgovori Perica:
- "Zabijo sam gol!"

Idi na vrh