Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

    

LIČKO LEŠĆE - Kod kapelice sv. Franje u Vrilu danas su održani 2. svibanjski susreti. Započeti prošle godine u povodu blagoslova novog zvona na kapelici sv. Franje, a na inicijativu mještanina Josipa Žanića i vlč. Miškulina, i ove su godine upriličeni opet u približno isto vrijeme, na kraju svibanjskih pobožnosti, i to u, rekli bismo, poboljšanoj i sadržajima pojačanoj verziji. Na euharistijskom slavlju koje je predvodio vlč. Stanko Smiljanić, župnik Sinca, Ramljana, Čanka i Vrhovina u suslavlju s vlč. Ivicom Miškulinom, župnikom Ličkog Lešća i Prozora, okupilo se...

 

300-injak vjernika iz Lešća i okolice, a došlo je i 20 članova molitvene zajednice Šimun iz Zagreba, koja okuplja vjernike iz cijele Hrvatske i BIH te često hodočasti na slična vjerska okupljanja.

U propovijedi se vlč. Smiljanić zapitao kakvi su nam to i u kakvom duhu svakodnevni međuljudski susreti i razgovori koji se temelje na psovci te naglasio da se trebamo zapitati je li baš ispravno, zatvoreni u vlastitu sebičnost, sumnjati u sve i svakoga i proglašavati unaprijed one koji žele iskreno pomoći koristoljubivcima i prevarantima, ne zapitavši se kakvi smo to onda mi sami kad u drugima vidimo samo zlo.

Nakon mise nastavljen je zabavni program uz iće i piće, a nastupala je Kulturno-umjetnička udruga Gacka Ličko Lešće. Po prvi put upriličene su i selske sportske igre, nošenje vode u kabliću, potezanje štrika i umićanje (kamena s ramena). Kako je vrijeme odmicalo, pristizalo je i sve više gostiju jer je mnogima danas bio radni dan.

Na početku programa obratio se gostima Josip Žanić i zahvalio župljanima Ličkog Lešća i Čovića, mještanima Prozora i Otočca te cijele Gacke doline što su došli u tako velikom broju iznad njegovih očekivanja.

- Svrha Svibanjskih susreta je da postanu tradicija, da se narod okupi, razveseli i zaboravi bar na trenutak turobnu i očajnu situaciju u ovoj našoj lijepoj bogomdanoj zemlji. Moramo obnoviti našu tradicijsku kulturu koju su nam ostavili naši preci, a to su upravo ovi selski sportovi, pjesme i plesovi značajni za naš kraj. Sljedeće godine naša KUU Gacka slavi 35. godina postojanja i njoj će pripasti čast i obaveza da organizira 3. svibanjske susrete, a svi mi drugi trebali bismo im pomoći. Zahvaljujem svim sponzorima koji su na bilo koji način pomogli da ovo slavlje uspije, hvala svim ženama koje su ispekle kolače i onima koji su pomagali da se ovaj teren uredi, kao i onima koji su donirali pomoć svojim strojevima i koji su bili ispružene ruke za novčana sredstva. Zahvaljujem se i onim „prijateljima“ koji su zdušno radili da se ovo danas ne dogodi ovdje, završio je Žanić uz smijeh i pljesak okupljenih.

Izvor texta; GG

Slike i video pogledajte kroz dva dana >>> OVDJE

Koliko je sati

Prijava

Slučajna slika

crkva u otoccu.jpg

Posjetite ove stranice

Traži

Švica-Švički slap

  

Hrvatski Radio Otočac

Ako nemate instalirani VLC Player

Skinite ga       >>>     OVDJE

Svratite u "Rotor 2" u Čoviću

Tonković vrilo

Kliknite na sliku! (video)

QR Code Nasa-Lika

2. svibanjski susreti kod sv. Franje - QR Code Friendly

VICEVI

Perica dolazi iz škole. Vidi mama da mu je kačket prljav i ona ga pita:
- "Perice, šta ti je bilo da kapom."
Odgovori Perica:
- "U školi su mi uzeli kapu i igrali nogometa s njom."
Mama ga upita:
- "A šta si ti radio?"
Odgovori Perica:
- "Zabijo sam gol!"

Idi na vrh